Genderneutrale Jezus en identiteitspolitiek.

Ik dacht eerst dat het satire was. Een goede grap, om het jaar af te sluiten. Wat lucht in een hysterische wereld. Maar het stond er echt. De Zweedse predikante Susann Senter wil Jezus voortaan ‘genderneutraal’ aanduiden. Volgens een bericht van de Lutherse kerk in Zweden een maand eerder, zou God ook niet meer aangesproken mogen worden met een bepaald ‘gender’. De Zweedse kerk weet dus beter dan Onze Lieve Heer(ook al verdacht) hoe Hij aangesproken wilt worden. 2000 jaar christelijke traditie word geofferd op het altaar van modieuze identiteitspolitiek.

Ik word er een beetje droevig van, maar het is wel een consequentie van een identiteitspolitiek die mensen opdeelt in ‘onderdrukkers’  en ‘onderdrukten’.Bij onderdrukking denk je vaak aan geweld, onrecht of oneerlijke behandeling. Je er hard voor maken dat Jezus ‘genderneutraal’ aangeduid moet worden, getuigt eerder van een soort decadent rijkeluisactivisme. Waardoor je het risico loopt dat mensen echte onderdrukking(of misschien is onrecht in veel gevallen een beter woord) minder serieus nemen door de overkill van dit soort belachelijke berichten.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s